Support – När den behövs

Teknikbolagets webbsupport är öppen öppen dygnet runt, året om. Detta är något som mina kunder uppskattar.
Du kan när som helst skapa ett supportärende i Teknikbolagets supportportal och därmed registrera ditt ärende som du sedan får svar på antingen att jag ringer dig eller som webbsvar i supportportalen på sidan.
Webbsupporten är både enkel och prisvärd, Du finner priset för webbsupport i prislistan i menyn.

Många supportärenden löser jag genom att vägleda dig som per telefon eller ger förklaring via mail. Är jag dessutom uppkopplade mot er kan jag även hjälpa till med ändringar, justeringar, exportera material på distans. Detta innebär att du slipper onödiga kostnader t.ex. framkörningsavgifter.
Priset på fjärrsupport finner du i prislistan här på webbsidan.

I de fallen det inte går att lösa via telefon eller via fjärrstyrning kommer jag snabbt ut på plats.